Per Maart opent onze belevingsshowroom van 800m2 aan de Daelderweg 31 in Nuth.

    Handelsweg 15, 6163AJ, Geleen     085 485 7540    
    5 / 5 4 reviews 
  1 0 1

  Domotica voor in de zorg

  Domotica voor zorginstellingen

  Verhoog de kwaliteit van zorg met onze geavanceerde domotica-oplossingen. Wij bieden op maat gemaakte systemen die het comfort en de veiligheid van zorgomgevingen optimaliseren. Ontdek de toekomst van zorg met ons.

  Afspraak inplannen

  Wat is domotica in de zorg?

  Domotica in de zorg verwijst naar het gebruik van geautomatiseerde technologieën en slimme systemen om de leefomstandigheden en zorgprocessen in zorginstellingen of thuissituaties te verbeteren. Het draagt daardoor bij aan efficiëntere zorgprocessen, verbeterde veiligheid en meer onafhankelijkheid voor patiënten, waardoor de algehele kwaliteit van de zorg wordt verhoogd.

  Het installeren van een domotica-systeem in de zorg verschilt niet van een installatie voor een woning of kantoor. De verschillen zitten juist in de aansturing zodat het altijd aansluit op de wensen en behoefte van de gebruikers.

  Soorten domotica in de zorg

  Domotica kan voor verschillende doeleinden worden ingezet in de zorg.

  Valdetectie en -preventie
  Veel valpartijen kunnen worden voorkomen door veel handelingen te automatiseren, waardoor onnodige verplaatsingen naar bijvoorbeeld drukknoppen worden beperkt. Gedimde nachtverlichting zorgt voor meer zicht wanneer het bed ’s nachts wordt verlaten. Mocht er toch een valpartij plaatsvinden, dan wordt deze door bewegingsmelders snel gedetecteerd. Het domotica-systeem stuurt dan direct een melding naar de contactpersoon en/of verzorger.  

  Medicatieherinneringen
  Geautomatiseerde systemen kunnen meldingen sturen voor medicatie-inname, waardoor patiënten hun behandeling beter (zelfstandig) kunnen volgen.

  Slimme monitoring
  Zorgdomotica kan leefpatronen in kaart brengen, zoals het aantal toiletbezoeken en slaapkameruren. Er zijn ook sensoren en camera’s die vitale functies kunnen bewaken, zoals hartslag, bloeddruk en temperatuur. Zorgverleners kunnen dit functie- en activiteitenpatroon gebruiken om veranderingen te detecteren en oplossingen te bieden.

  Automatisering
  Met domotica in de zorg is het ook mogelijk om verschillende zaken te automatiseren, zoals verlichting en temperatuurregeling. Brandgevaar en lekkages kunnen worden voorkomen of vroegtijdig worden gedetecteerd. Denk aan het automatisch uitschakelen van strijkijzers, elektrische verwarmingen en dergelijke, sensoren voor lekkende/kapotte wasmachines en slimme rookmelders.

  Toegangscontrole
  Slimme sloten en toegangscontrolesystemen helpen de veiligheid te waarborgen en ongeautoriseerde toegang te voorkomen.

  Passende communicatiesystemen
  Geïntegreerde communicatiesystemen vergemakkelijken snelle interacties tussen patiënten en zorgverleners. Voor slechtziende personen zijn er tekstuele boodschappen voor bijvoorbeeld medicatiemeldingen of om te laten weten dat de achterdeur nog openstaat. Voor mensen met gehoorproblemen zijn er visuele boodschappen mogelijk, zoals knipperende verlichting wanneer er wordt aangebeld of wanneer de telefoon gaat.

  Domotica systeem laten aanleggen? 

  Plan een afspraak met onze specialisten!

  Afspraak inplannen

  Domotica installateur

  Waarom Iluminaire als domotica installateur?

  Als domotica installateur leggen wij de focus op de specifieke wensen en behoeften van onze klanten. Dat gaat verder dan de installatie. Wij bieden een betrouwbare en doeltreffende domotica-oplossing die naadloos aansluit op de levensstijl van onze klanten.

  • Optimaal en koste efficiënt

  We analyseren elk element zorgvuldig of een oplossing optimaler kan of wellicht kostenefficiënter om volledig aan de klantbehoefte te voldoen.

  • Heldere plattegrond met gewenste functionaliteiten

  Wij stellen een gedetailleerde plattegrond op, die een helder overzicht biedt van de gewenste functionaliteiten.

  • Nazorg: ondersteuning en systeemupdates

  Na de installatie en activering blijven wij bereikbaar voor hulpvragen, systeemupdates en andere ondersteuning.