LOADING...

FAQ

FAQ

Veelgestelde vragen over het smart building systeem

Hoe maak je van een woning een slimme woning?

In een woning zonder domotica krijgt ieder lichtpunt meestal een eigen schakelaar of dimmer, meestal naast de deur. Op die manier krijg je in het huis een hele reeks schakelaars of dimmers die je individueel bedient. Natuurlijk kun je ook met domotica alle lichtpunten afzonderlijk bedienen, maar het is efficiënter om gebruik te maken van lichtscènes.

WAT ZIJN LICHTSCENES?

Lichtscènes zijn voorgeprogrammeerde woonfuncties. ’s Morgens kiest u bijvoorbeeld voor de functie ‘opstaan’, waarmee alle verlichting in huis in de voorgeprogrammeerde module komt te staan eventueel zelfs op een vast tijdstip. Die functies bepaalt u zelf en zijn nagenoeg onbeperkt. Dat kan bijvoorbeeld ook een functie ‘tv-kijken’, ‘eten’ of ‘lezen’ zijn.

HOE BEDIENT U UW SMARTHOME?

In iedere ruimte komt een 5 voudige touchdrukker, deze worden geprogrammeerd volgens de Loxone standaard om de bediening eenvoudig te houden.

Door op de middelste toets te drukken schakelt u de verlichting(scene) in, bij nogmaals drukken gaat u naar de volgende lichtscene enz. Twee maal kort drukken op de middelste toets schakelt alle verlichting in die ruimte uit. In veel ruimtes worden daarnaast ook nog bewegingssensoren geplaatst zodat de verlichting ook automatisch inschakelt als er bij onvoldoende daglicht beweging is.

ANDERE SLIMME FUNCTIES

Er zijn veel meer mogelijkheden te bedenken:

  • Dat alle verlichting in huis begint te knipperen als het alarmsysteem afgaat.
  • Dat alle verlichting inschakelt zodra er een rookmelder aangaat.
  • Alles uit en goede nacht functies.
  • Enz.

De rolluiken, jaloezieën en automatische gordijnen kunnen volledig geintergreerd worden in uw Loxone Smarthome. Dat is vooral heel praktisch en levert veel gemak op. Enkele voorbeelden:

  • U hoeft ’s morgens niet meer elk rolluik apart te openen.
  • De rolluiken/jaloezieën en automatische gordijnen kunt u automatisch neerlaten als de schemer invalt.
  • U kunt de zonwering volledig automatisch laten werken, afgestemd bijvoorbeeld op de stand van de zon.
  • Zodra er een rookmelder in huis afgaat, gaan rolluiken automatisch omhoog, zodat u meer vluchtwegen creëert.

In een woning zonder domotica is vaak maar één thermostaat aanwezig, die vaak in de woonkamer of keuken hangt. Het nadeel van één thermostaat is dat deze alleen de temperatuur in deze ruimte kan regelen en niet in die koude werkkamer, speelkamer of badkamer. Met een Loxone smarthome systeem kunt u heel eenvoudig de temperatuur in al deze ruimtes afzonderlijk meten en regelen.

DOMOTICA MAAKT UW WONING ENERGIE ZUINIGER:

Een goed ingeregelde verwarmingsinstallatie bespaart u onnodige stookkosten. Dankzij een domotica installatie kunt u eenvoudig de temperatuur per ruimte meten en de verwarming per ruimte ook aansturen. De verwarming werkt vervolgens geheel automatisch. En heeft u het eens te koud, dan past u de temperatuur per ruimte even aan met uw smartphone of tablet. Dat kunt u zelfs op afstand doen, zodat uw huis warm is als u thuis komt.

GEEN VERWARMINGSKETEL OP GAS:

Steeds meer nieuwe woonhuizen hebben alternatieve warmtebronnen, zoals pelletkachels, zonneboilers of warmtepompen. Bij deze warmtebronnen is het zo mogelijk nog belangrijker om optimaal van de capaciteit gebruik te maken. Dat doet u door warmte op de juiste manier te verdelen. Dat kan inderdaad via domotica.

ANDERE SLIMME FUNCTIES:

Ook op het gebied van verwarming geldt dat met domotica nagenoeg alle woonwensen kunnen worden vervuld. Een heel simpel voorbeeld is als uw zonneboiler in de zomer meer warm water afgeeft dan u nodig heeft. Het domoticasysteem kan die warmte automatisch naar uw zwembad of jacuzzi sturen, zodat u deze zonder extra stookkosten op temperatuur houdt.

Heeft u graag op meerdere plaatsen in uw huis muziek, geen enkel probleem. Loxone biedt voor iedere situatie ook hiervoor een oplossing. met de Loxone music servers voor 4, 8 of zelfs 12 zones kunt u geheel geintergreerd in uw domotica systeem per zone de muziek kiezen en regelen.

Naast de music servers van Loxone kunnen we ook uw Sonos syteem bedienen en/of uw aan internet gekoppelde versterker aansturen via de Loxone app op uw smartphone of tablet.

EENVOUDIG:

In de keuken met één knop uw favoriete radiozender aanzetten? Of die lekkere playlist beluisteren als u in bad ligt? Met de Loxone music server is dat geen enkel probleem. U switcht moeiteloos van de ene radiozender naar de andere of naar een van de vele muziekdiensten zoals Spotify. Ook het volume regelt u heel eenvoudig.

MULTIROOM AUDIO:

Multiroom audio betekent dat u muziek heeft in meerdere kamers tegelijk. Het mooie aan het Loxone multiroom systeem is dat u zelfs per kamer ook verschillende muziek kunt beluisteren. Stelt u zich eens voor: Radio 538 in de keuken, lekkere lounge muziek in de badkamer of op het terras en uw kinderen draaien hun eigen muziek op hun slaapkamer. Lekker toch!?

LUIDSPREKERS:

in alle soorten en maten, naast kwalitatieve inbouw en opbouw luidsprekers van Loxone kunt u hiervoor ook luidsprekers kiezen van een ander merk of zelfs uw bestaande luidsprekers. Vraag ons even naar de specificaties.

ANDERE SLIMME FUNCTIES:

Een mooi voorbeeld van een extra functie is dat uw muzieksysteem een door u gekozen nummer begint af te spelen, zodra het inbraakalarm wordt geactiveerd.

Veel functies buiten uw woning heeft u maar sporadisch nodig of kunnen geheel automatisch worden gestuurd. Die programmeer ik daarom meestal niet onder een drukknop/schakelaar in uw woning. Want: hoe overzichtelijker de bediening, hoe groter het gemak. Functies als het aansturen van uw tuinverlichting, terrasverwarming of de beregening bedient u daarom meestal via uw smartphone of tablet.

DOMOTICA EN TUINVERLICHTING:

Moet uw tuinverlichting automatisch aangaan als het schemerig wordt? En via een tijdklok automatisch ook weer uitgaan? Prima. Via een schemerschakelaar of astrofunctie en tijdklok in de Loxone software kan ik dat per dag en zelfs per lamp programmeren.

DOMOTICA EN TERRASVERWARMING:

Koelt het in de avond af, maar wilt u nog even op het terras blijven zitten? Dan schakelt u met uw smartphone of tablet eenvoudig de terrasverwarming in.

DOMOTICA EN AUTOMATISCH BEREGENEN:

U bent op vakantie en ziet dat het in Nederland al een paar dagen niet geregend heeft. Dan zet u met uw smartphone toch gewoon even de sproei-installatie aan. Bent u bang dat u deze vergeet uit te zetten? Hoeft niet. De software kan zodanig worden geprogrammeerd dat de installatie na een bepaalde tijd vanzelf ook weer uitschakelt.

Offertes en contracten

Ja. hier verandert niks aan.

Ja. Een smart home is onderhevig aan onderhoud, service en support. Per project bieden wij een onderhoud en support contract aan waar geen lastige lettertjes zijn verwerkt. Zo weet u zeker dat u altijd kan genieten van uw smart building.

Partners en gebruikte merken

Wij werken alleen maar met A-merk fabrikaten en merken waar wij alleen achter staan. Zo werken wij voor het smart building systeem met Loxone. Het intercom systeem van doorbird. De camera beveiliging van DAHUA en het toegangssysteem van GU/BKS.  Kom u verassen in onze showroom!

Ja! De configuratie staat lokaal op de miniserver opgeslagen en zal nooit en te nimmer in een cloud worden opgeslagen. Zo weet u zeker dat als er een internet storing is uw systeem blijft werken.